Alle medlemmer af Vesterlund Grundejerforening har her en mulighed for at fremlægge ideer og skabe en konstruktiv dialog

Opret indlæg i gæstebog

Ib Axelgaard, 13.01.2019 (18:31:14)

Kære Vesterlunder....
I forbindelse med et familiearrangement herude den 6 april får vi behov for overnatning af 6-8 gæster.
Er der nogen som vil udleje et sommerhus/anneks til en overnatning mellem 6 og 7 april 2019?
Mvh/Ib Axelgaard

Carsten Fischer, 11.10.2018 (17:34:17)

For ca. 3-4 uger siden Peter, fik du jo at vide at der blev noget igen i dette regnskabsår. Så i meget nær fremtid bliver der udsendt det sædvanlige materiale om hvorledes det vil foregå.

Peter Nielsen, 09.10.2018 (15:04:38)

kommer der snart noget om grenindsamling hvis det da bliver til noget

Futte , 07.09.2018 (17:06:23)

Kære alle jer i Vesterlund
Vil blot gøre opmærksom på, at der er oprettet en privat gruppe på Facebook for alle os sommerhusejere herude ;-)
Gruppen hedder ;
Vesterlunds sommerhusejere
Bedste hilsner
Futte

Ib Andersen, 30.07.2018 (09:44:29)

Tak til Hans Henrik for et sobert, relevant og informativt svar!
Ib, 133

bente hjorth madsen, 29.07.2018 (18:23:17)

Affald: Som menigt medlem af grundejerforeningen og bestyrelsesmedlem er jeg en varm fortaler for den fælles affaldsordning og dermed uenig med Ib Andersen. Men det er jo kun debatskabende.
1. Vores fælles ordning skal have mere end en måned for at finde sit leje. Lige nu er nogle af husene udlejet, og når lejerne forlader huset, rydder de op og vil gerne af med affaldet. Desuden er der gæster og fester, hvilket bla. medfører flere flasker.
2. Billeddokumentation bruges ofte som støtte til egne synspunkter. Ingen kan dog bortforklare, at der har været dage, hvor det lignede en mini-losseplads ved affaldsstationen. Men der findes også god billeddokumentation fra den dag, hvor der blev sat tre affaldsbeholdere ved hver matrikel. Det var mildest talt dominerende og grimt både langs Vesterlundvej og på de enkelt matrikler. Mange har undret sig over, hvad de mange affaldsbeholdere skulle bruges til, når der typisk kun er 1-2 personer i husstanden blandt de fastboende. Ressourcespild, at bruge penge på at hente affald, der i mange tilfælde stort set ikke vil være der.
3. Rotter. Der findes også billeddokumentation for, at rotter findes herude året rundt, både i kloaksystemet og ovenfor.
4. Jeg synes hverken forsyningen eller bestyrelsen kan klandres for roderiet. Til gengæld er jeg forbavset over, at beboere, lejere og gæster fylder i overfyldte containere og stiller affald ved siden af. Det må være almindelig kendt, at det ikke bliver fjernet.
Restaffald og fødevarer skal naturligvis blive hjemme.
Flasker og glas kan altid afleveres hos den lokale købmand eller Brugsen.
Flamingomateriale er ikke plastik. Skal stadig afleveres på genbrugsstation efter deres udsagn på pladsen i Them. Dertil kan man jo stadig med fordel aflevere forskelligt affald, der fylder alt for meget på vores lille plads.
Lad os nu få den plads til at fungere, der var kun få skeptikere/modstandere.
Med glad genbrugshilsen
Bente, nr 142

Hans Henrik Nørgaard, 25.07.2018 (21:35:56)

Kære Ib

Tak for dit indlæg. Bestyrelsen er fuldt ud klar over problemet. Der blev allerede i mandags bestilt ekstra beholdere hos Forsyningen.

Forsyningen er “ferieramt”, men har stillet os i udsigt, at de ekstra beholdere skulle blive leveret i denne uge.

Jeg kan i øvrigt oplyse, at det antal, som står på fællesgrunden pt, er det antal, som Forsyningen anbefalede. Det har vist sig at være for få. Det bliver der rettet op på. Jeg skal beklage, at vi ikke fik ramt det “rigtige” antal i første forsøg. Jeg håber det lykkes i andet. Ellers må vi prøve igen.

Mvh Hans Henrik

Ib Andersen, 133, 25.07.2018 (21:07:06)

Affaldssituationen !
Bestyrelsen foranledigede at alle husstande i Vesterlund kun skulle have én affaldsbeholder pr grund, samt fællesbeholdere på fællesfrunden (nr 136) til papir/pap, plastic/jern og flasker/glas. Jeg gjorde indsigelse begrundet i frygt for rod og svineri på fællespladsen, men lod mig besnakke af formanden med løfter om, at det havde bestyrelsen styr på!!!
Hvad ser vi så nu, mindre end en måned efter opstart? Overfyldte containere, flasker og poser fyldt med affald ved siden af. Kør forbi, og se det ved selvsyn. Billeddokumentation forefindes. Det er ikke forsyningens problem, det er bestyrelsens. Der skal handles NU. Det kan kun gå for langsomt!
Ib, 133

Birgitte Vesterlundvej 202, 03.07.2018 (18:24:20)

Hvis nogen vil sælge en kano.. der ligger en del nede ved søen, som ikke ser ud til at blive brugt ofte... er vi meget interesserede :-)

Kontakt gerne birgittelauersen@gmail.com

bente hjorth madsen, 04.06.2018 (21:10:17)

Blot et nysgerrigt spørgsmål. I torsdags den 31-5 gik jeg tur med en veninde på søstien. Vi fik følgeskab af en hund, Bilbo, tlf.nr på halsbånd, men ingen af os havde tlf. så vi kunne ikke ringe. Den fulgte os ca 1/2 time, men vendte om lige før, vi nåede Jens Kær. Jeg er blot interesseret i at vide, om den bor herude eller kom længere væk fra.

Ib Axelgaard nr. 126, 18.05.2018 (14:48:28)

Kære Vesterlunder..
Er der nogen der vil sælge en kano eller en brugsandel?
Jeg har ikke et kæmpestort sejlbehov, men vil gerne have muligheden for at tage en tur på søen.
Mail til axelgaardib@gmail.com eller ring 41320456.

Kenenth Vidstykke, 30.04.2018 (12:17:16)

Kære ”Vesterlundere”.
Hvis I ikke har set det, så er der byfest i Virklund den 16. juni, og i den forbindelse har festudvalget høfligt spurgt mig om jeg vil være gadeformand og undersøge muligheden for at stable et fodboldhold på benene, der kan deltage i gadefodbold turneringen.
Der skal bruges min 7 personer voksne og børn +12 (5 Spillere + Udskiftere)
Så kom frisk og lad os vise Virklund at Vesterlund grundejerforening har de sejeste fodboldspillere og meld tilbage til mig senest den 29. maj om I har lyst og mulighed for at deltage.
Med venlig hilsen
Kenneth Vidstykke
Vesterlundvej 110
Tlf. 51180316

bente hjorth madsen, 03.04.2018 (13:14:01)

BØRNE-BOG-BIKS
I september etablerede jeg med en start på 20 børnebøger en kasse med børnebøger. Det var min klare overbevisning, at der kommer en del børn herude, for hvem det ville være sjovere at gå tur, hvis man kunne få en bog eller en tegneserie med hjem. Det er der forhåbentlig nogle børn, der har haft glæde af.
Men som der skrevet står på døren opfordres man til at lægge en anden bog eller blot låne. Kassen har i lange perioder været helt tom. Dermed er den bare kedelig.
OPRÅB: FORÆLDRE, BEDSTEFORÆLDRE, OLDEFORÆLDRE, LÆG EN BOG ELLER EN TEGNESERIE I KASSEN.
Hvis det sker, er ideen reddet og børnene har noget at gå efter. Hvis der ikke sker noget som helst de næste to måneder, er ideen kuldsejlet.
Håber på gode bogdonationer og ikke mindst cirkulation.

Erik H Jørgensennr 135, 09.12.2017 (11:14:11)

Det var dog en positiv præcisering, som plan-, miljø- og klimaudvalget er kommet med d.13/11 angående, hvorledes de i lokalplanen omtalte 150 kvadratmeter bebyggelse skal tolkes i fremtiden.
Også udtalelsen angående terrænregulering kan vi kun være tilfredse med. Se selv under lokalplanen

bente hjorth madsen, 07.12.2017 (17:19:56)

Status vedr. hjertestarter: Hjertelæge Esben påtog sig kontakt vedr. alarmcentralens mulige rolle. Der er ikke noget endeligt svar, men en ordning, hvor man har tilmeldt en hjertestarter og alarmcentralen telefonisk kontakter personer, der påtager sig ansvaret for at hente og løbe med en hjertestarter, synes ikke at være lige om hjørnet. Jeg skriver videre, når han har et skriftligt svar på en mail, han har sendt. For at en hjertestarter er til nytte, skal der være folk, der vil hente den, da der formentlig oftest kun vil være to personer i huset. Alternativt til en koordinering via alarmcentral kunne der måske etableres en lokal tlf. kæde, som skulle alarmeres samtidig med 112. Hvis man er bange for at stå alene med sin partner ved hjertestop er det mest sikre stadig selv at anskaffe en hjertestarter og håbe på, at der aldrig bliver brug for den. Vi står os dog bedst ved alle at være trygge ved at gå i gang med hjertemassage. Kan en ambulance nå frem på 10 minutter? Det er lang tid at give hjertemassage.
Kom gerne med synspunkter og ideer.
Hilsen Bente

bente hjorth madsen, 18.11.2017 (09:45:24)

Den 14.november blev der afholdt et lille kursus i hjertemassage på min adresse. Det kræver sin mand/kvinde at give hjertemassage, så det vil være godt at kunne tilkalde en nabo, der også kan det basale vedr. genoplivning ved hjertestop. Naturligt nok blev muligheden for at anskaffe en hjertestarter i foreningsregi også drøftet. En sådan vil (kun) være en tryghed og til nytte, hvis der via alarmcentralen kan etableres "vagter", der henter hjertestarteren, og at denne placeres centralt f.eks. i en carport. Muligheden herfor vil blive undersøgt.
Hilsen Bente

Carsten Fischer, 26.09.2017

Har som lovet lige tjekket det med vores udbyder.
Pop up funktionen kan ikke lade sig gøre p.t. med vores udbyder.

Medlemslisten kunne godt lade sig gøre.
Men m.h.t. medlemslisten får man den jo aligevel med jævne mellemrum tilsendt til sin mailadresse.

mvh

Carsten Fischer

Carsten Fischer, 25.09.2017

Jeg skal nok lige tjekke op med vores udbyder.

mvh

Carsten Fischer

Hans Ringgaard (206), 25.09.2017

Rigtig godt initiativ med et kursus i hjertemassage m.v.:-)
Hvor ville iøvrigt det være fint, hvis man kunne få et "pop up" ved nyt på hjemmesiden f.eks. på "Debat & dialog", "Nyheder" m.v.
Og medlemslisten til grundejerforeningen ville også være rar at have på hjemmesiden:-)

Bente Hjorth Madsen, 24.09.2017

Godt møde den 19. Dejligt, at de, der bor i nærheden af søen, er optaget af at samarbejde. Alt andet er jo meningsløst. Husk indmeldelse i foreningen til genopretning...
Tak for valg til bestyrelse, jeg ser frem til en aktiv periode med samarbejde med kommunen om vores lokalplan. For mit eget vedkommende står jeg som arrangør af et møde om hjertemassage, incl øvelse.
Det finder sted den 14.november kl 17-19. Det afhænger af antal interesserede, hvor det bliver afholdt, men jeg satser på, at det bliver herude i området. Om ganske kort tid bliver det opslået under "Nyheder" på hjemmesiden.
Dejligt, hvis der kommer lidt gang i dialog/debat, der er nok at tale om, synes jeg.

Torben Kempel, 03.09.2017

INFORMATIONSMØDE
OM THORSØS TILSTAND
… og stiftende generalforsamling for
”Foreningen til genopretning af Thorsø” d. 19 sept. kl. 19.30 i Virklund fritidscenter....kom og vær med !!

Carsten Fischer, 23.08.2017

Og her ser I svaret fra kommunen:

Hej Maibritt

1000 tak for dit svar.

Det kan man da kalde “korttidshukommelse” for mit vedkommende m.h.t. hvornår du sidst sendte mig et svar. Må skyldtes mit arbejde m.h.t. planlægningen af 100 års festen i vores forening.

Lige en rettelse.

I har ikke sat et skilt op ved vores østlige badested. Det er sat op ved vores vestlige badested. Altså der hvor vi mødtes for et stykke tid siden.
Og så kan jeg oplyse dig, at I kan godt igen få sat en seddel op ved vores vestre badested da jeg her i formiddags konstaterede grøn algesuppe igen. Igår var søen flot med noget af en sigtedybde. Men idag ulækker.

Jeg talte med nogle fra vores område som i går havde været ude at sejle i kajak.

Ude i vores del af søen var den flot med sigtedybden. Men inde i Virklund kunne du ingengang se det nederste på pagajen (hvide) når du satte den ned i vandet.

mvh

Carsten Fischer
Vesterlund Grundejerforening

From: Maibritt Langfeldt Sørensen (19454)
Sent: Wednesday, August 23, 2017 2:54 PM
To: Carsten Friis Fischer
Subject: SV: Vesterlund

Hej CarstenTak for din mail – du får lige kopi af det svar på spørgsmål til skiltning, jeg sendte til dig den 15. juni 2017.”Som du selv nævner, er der opsat badevandsskilte ved Thorsøbadet og ved det østlige badested ved Vesterlund. Begge steder udtages der badevandsprøver i henhold til badevandsbekendtgørelsen, og resultaterne indberettes til EU, hvor de indgår i et europæiske overvågningsprogram for badevand. Skiltet indeholder den klassifikation, som også fremgå af EUs opgørelse. Da det østlige og vestlige badested ved Vesterlund ligger tæt på hinanden, er skiltet på det østlige badested repræsentativt for begge steder.I mange af vores badesøer bades der andre steder end ved de officielt udpegede badestationer. Vi kan desværre ikke påtage os at opstille skilte ved alle badesteder. Vi lægge naturligvis vægt på, at brugerne kan holde sig orienteret. Som badende er der adgang til at orientere sig om badevandskvaliteten, herunder frarådning af badning, enten ved at besøge nærliggende badevandsstationer eller kommunens hjemmeside, som normalt altid er opdateret i tilfælde af konstaterede problemer.”Venlig hilsenMaibritt Langfeldt Sørensen

BiologDirekte tlf. 89 70 14 48
Teknik og Miljøafdelingen

Søvej 1, 8600 Silkeborg

E-mail: mals@silkeborg.dk
www.silkeborgkommune.dkFra: Carsten Friis Fischer [mailto:carsten.fischer@webspeed.dk]
Sendt: 20. august 2017 18:38
Til: Maibritt Langfeldt Sørensen (19454)
Emne: VesterlundHej MaibrittHer over weekenden er jeg igen blevet gjort opmærksom på hvorfor der ikke er en opslagstavle ved Vesterlunds Østre badested. I har jo sat 1 op ved vores Vestre badested. Men ikke ved Østre.Jeg sagde det til dig da vi mødtes ude i området. Og jeg kan ikke huske hvad forklaringen gik på.Men jeg kan jo sagtens følge de medlemmer at det da også ville være rart hvis der også var en info tavle ved vores Østre badested.Og hvis man vil i vandet ved Østre badested, går man jo ikke først hen til Vestre badested for at læse om akutte problemer med søen.Og husk, at det jeg kalder Østre badested, er inde på vores område. Det er ikke Thorsø badet jeg menermvhCarsten Fischer

Vesterlund Grundejerforening
Virusfri. www.avast.com

Carsten Fischer, 20.08.2017

Allerede for 2-3 år siden gjorde jeg kommunen opmærksom på, at vi havde altså 1 badested mere end det vestre. Og igen i år har jeg ligeledes nævnt det. Tilsyneladende vil kommunen kun opsætte ved det vestre.
Men jeg prøver lige at kontakte kommunen igen da søen (selvom den ser nogenlunde ud idag)jo igennem de senere år har haft store og alvorlige problemer.

Hans Ringgaard (206), 19.08.2017

MEGET ENIG Ib - trist med søen. Der er åbenbart også algeproblemer ved søen ved Gjessø nu.
Vedr. skilt mv. ved Østre badested har jeg nævnt det for biologen fra kommunen, som jeg mødte tilfældig sidste år ved Vestre badested.

Ib Andersen, 133, 18.08.2017

Thorsø er i øjeblikket et meget sørgeligt syn. Har lige besigtiget søen fra vest til øst - blågrøn grød hele vejen. Bemærkede, at der ved det vestlige badested er opslået et stort skilt med "Badning frarådes". Det er der ikke ved det østlige badested. Hvorfor?? Jeg vil opfordre alle i Vesterlund til at bakke op om den frivillig-gruppe fra Virklund og Vesterlund, som arbejder intenst på dialog med Naturstyrrelsen, Miljø- og fødevarestyrelsen og Silkeborg Kommune, for at få sat skub i redning af vores tidligere så rene og dejlige sø.

Else Marie Larsen, 18.07.2017

Hej.
Tak til alle der var til 100-årsfesten og ikke mindst til dem der var til generalforsamling søndag den 16. juli 2017.
En særlig tak til alle mine medspillere i de sidate 12 år i bestyrelsen.
Efter diskussioner er vi som regelen blevet enige om resultatet. Sådan skal det også være. Tænk positivt og vær venlige mod hinanden. Stædighed er også udmærket til en vis grad.
Nu er det med at se fremad, men i skal vide, at mine tanker de sidste 2 døgn har været hos jer i Vesterlund.
Vi ses jo nok derude i området. Vi nyder meget Vesterlund.
Ha`det godt. Mvh. Else Marie Larsen

peter nielsen, 11.07.2017

det er da lang tid det tager for bestyrelsen at sende et referat ud .
hvad med at sende en mail ud til alle medlemmer om at foreningen giver drikkevare til festen . eller skrive at der er nyt på hjemmesiden

Carsten Fischer, 10.07.2017

Affødt af et af mine indlæg m.h.t. kloakeringen var kommet som et direktiv fra Christiansborg, undersøgte jeg det lige ved de rette myndigheder.
I ser svaret her nedenunder.

Hej CarstenDet er korrekt, at det er bestemt ved lov, at kommunerne i hele landet skal udarbejde og varetage planer for håndtering af spildevand indenfor kommunegrænserne, jf. Miljøbeskyttelseslovens § 32, stk. 1. Dette kaldes også en spildevandsplan. Loven overlader det dog til kommunalbestyrelsen, at bestemme hvor, hvornår og hvordan udførelsen af anlæg hertil etableres. Der er generelle begrænsninger for etablering af kloak til blandt andet åbent land, og som du selv er inde på, øer, hvorfor man hertil ofte varetager spildevandshåndtering via private anlæg, som f.eks. nedsivningsanlæg. Derudover opvejes det selvfølgelig, hvor det vil være bedst at anlægge kloak i forhold til antal borgere, det modtagende vandsystem og omkostningerne ved anlæg heraf.Det er yderligere muligt, at det du har hørt om, er kloakering af åbent land, hvor man tilbage fra starten af dette årti fastsatte planer omkring kloakering af huse på åbent land til specifikke vandområder, således udledning herfra ikke belaster det pågældende område. I det tilfælde, og den overordnende betydning af kloak, har du ganske ret i, at (næsten) alle ejendomme i landet skal kloakeres, det er dog ikke altid via traditionelle kloakrør, men ofte via private anlæg, som nævnt ovenover.Hvis du fortsat mangler informationer kan du læse meget mere om håndteringen af spildevand i Silkeborg Kommune på dette link: http://silkeborgsektorplaner.viewer.dkplan.niras.dk/plan/3#/ og mere specifikt kan du for de enkelte oplande i Silkeborg se hvordan kloakeringsforholdene er her: http://silkeborgkommune.dk/Borger/Miljoe-energi-og-affald/Miljoe/Spildevandsplan-kortmaterialeSom du nok er klar over, er der i øjeblikket et tillæg for kloakering af Vesterlund i høring, i dette kan du også læse meget mere om det konkrete tiltag.Ved yderligere spørgsmål skal du være velkommen til at kontakte mig direkte.God sommer,Venlig hilsenMathias Skov Pristed

Biolog

Natur og MiljøDirekte tlf.: 89 70 14 81

e-mail: msp@silkeborg.dkTeknik og Miljø

Søvej 3, 8600 Silkeborg

Telefon: 89 70 14 68

E-mail: teknisk@silkeborg.dk

www.silkeborgkommune.dkFra: Ida Raaberg [mailto:ira@silkeborgforsyning.dk]
Sendt: 10. juli 2017 08:26
Til: Teknik-Vand (F0174)
Cc: Carsten Friis Fischer
Emne: VS: VesterlundHej Team Vandløb og SøerKan I hjælpe og besvare nedenstående spørgsmål?
Med venlig hilsen

Ida Raaberg
Ingeniør, Spildevand
Direkte: 8920 6468
Mobil: 2947 9762
ira@silkeborgforsyning.dk
www.silkeborgforsyning.dk


Tietgensvej 3, 8600 Silkeborg, 8920 6400


Følg os på LinkedIn
Fra: Carsten Friis Fischer [mailto:carsten.fischer@webspeed.dk]
Sendt: 9. juli 2017 19:40
Til: Ida Raaberg
Emne: VesterlundHej IdaSom du måske ved har jeg jo sommerhus i Vesterlund.Jeg har da altid været af den opfattelse at det var bestemt på Christiansborg at der i de kommende år skulle kloakeres i Danmark de steder hvor der ikke var kloakeret.

Dog undtagen steder som øen Hjelm-Hirsholmene-Christiansø etc. etc.Er min opfattelse af dette ikke korrekt ?Eller er det op til den enkelte kommune selv at afgøre om der skal kloakeres eller ikke ?mvhCarsten Fischer

Vesterlundvej 207

Carsten Fischer, 10.07.2017

Ja. Det gør der.Men vi er p.t. ret hårdt hængt op. Men det kommer inden GF.

Ib Andersen 133, 10.07.2017

Iflg Carsten Fischers indlæg 14/6 har der været bestyrelsesmøde 13/6. Kommer der mon et referat inden generalforsamlingen på søndag?

bente hjorth madsen, 09.07.2017

Tak for hurtig respons fra bestyrelsen på mit korte indlæg 13-06. Jeg er blevet beroliget med, at bestyrelsen allerede har været aktive i den og andre byggesager og igen har henvendt sig til kommunen i forhold til terrænreguleringer. Det er mit indtryk, at det fremover fortsat vil være vigtigt at holde kommunen fast på at overholde lokalplanen, hvad man jo skulle tro kommunen var interesseret i. Det gælder både terrænreguleringer, boligareal og dispensationer. Vi skulle jo bevare Vesterlund som et sommerhusområde, det var overordnet det, lokalplanen skulle sikre.

Michael Hansen - nr. 194, 20.06.2017

Hej Vesterlund

Vi er en lille familie som søger en robåd, gerne med god plads og i fin stand, er der nogen som har en til salg de ikke bruger længere eller en som vi kan leje os ind i efter aftale?

Kan i hjælpe, så giv mig et kald på tlf. 24801443, Michael

Else Marie Nørlund Larsen, 14.06.2017

Hvem er det, der skriver uden afsender? Jeg

, 14.06.2017

Jeg kan kun opfordre alle spørgende/interesseret til at tage et kig på Silkeborg kommunes byggesagsarkiv https://byggesagsarkiv.silkeborgkommune.dk/#MID=SEA_100
Her finder man tilladelser (iht. bygningsreglementet, lokalplanen mv.) til al ny bebyggelse, fældning af træer osv. som der selvfølgelig skal være på plads inden man igangsætter arbejdet :-)

Carsten Fischer, 14.06.2017

Efter at være ankommet hjem til mig selv igen, kan jeg oplyse, at efter vores bestyrelsesmøde igår aftes, bliver der idag taget henvendelse til kommunen hvor vi udbeder os en forklaring på denne kæmperegulering.

Else Marie Larsen nr 137, 14.06.2017

Dejligt at se, at hjemmesiden bliver brugt.
Til orientering har bestyrelsen været aktive overfor kommunen.Men vi retter igen henvendelse omkring emnet.
Der er jo også den mulighed, at man selv henvender sig til kommunen omkring emnet terrænregulering. Jo flere henvendelser, des bedre.
Mvh. Else Marie Larsen

, 13.06.2017

Må vi så få bestyrelsen på banen!

Ib Andersen, 13.06.2017

Godt brølt, løve

bente hjorth madsen (142), 13.06.2017

Til bestyrelsen: Vi er nogle, der undrer os over, om lokalplanens regel om terrænregulering på +/- 0.5 meter overholdes ved byggeriet i nr 109. Hvis det ikke er sket vil jeg opfordre bestyrelsen til at rette henvendelse til kommunen herom. Et skriftligt svar vil jo kunne publiceres her på siden, så alle er orienterede.

Hans Ringgaard (206), 02.05.2017

Set på "Silkeborg Forsyning":
Beboermøde vedr. kloakering - nu med "tid og sted":
Vi afholder et informationsmøde for beboere og andre med interesse for projektet søndag d. 11. juni kl. 13-15 i Virklund Fritidscenter, Paradisvejen 1A.

Hans Ringgaard (206), 25.02.2017

Set på "Silkeborg Forsyning"
Beboermøde vedr. kloakering af Vesterlund.
Søndag d. 11. juni 2017 forventer vi at afholde et informationsmøde for beboere og andre med interesse for projektet. Sæt kryds i kalenderen, mere information følger.

Jeanette Loft, 10.08.2016

Bortkørsel af grene og kvas

Tlf 86 83 63 51 (bedst aften). Det koster 200 kr. Du skal selv smide dit kvas op på den ladvogn Keld Stark kommer med. Så henter han vognen sidst på dagen og kører det væk.
Affødt af Lona og Henriks indlæg d. 1-8-2016, vil jeg lige prøve at kommentere dette med min egen personlige mening.

Kloakeringen er jo politisk besluttet (Christiansborg), og gælder hele landet.
De steder som ikke vil blive berørt af dette, er hovedsageligt små og meget vanskelige områder såsom: Christiansø-Hjelm-Æbelø etc. etc.
De nævnte steder er dog ingen garanti for at det passer på disse steder, men blot nævnt som eksempler.

For ca. 1 uge siden talte jeg med en tidligere kollega som er bosiddende inde i Virklund.

Han sagde jo sådan set noget som lød rigtig i mine ører.

"Carsten ! Hvornår kommer de første algeproblemer ? Jo. Når bønderne kører gylle ud på markerne i maj måned".

Sidste år bad jeg om aktindsigt hos kommunen m.h.t. hvad der var op og ned i denne sag vedr. Thorsøs beskaffenhed.

Formanden for Silkeborg Forsyning skriver da til byens borgmester og formand for tek. udvalg, at sommerhusområdet står for ca. 10% af fosforudlednin gen i søen (og spørg mig ikke hvordan man udregner dette tal).

Men hvor kommer så de sidste ca. 90% fra ?

Jeg må desværre nok sige, at jeg ikke er af den overbevisning, at med kloakeringen af Vesterlund vil forholdene i Thorsø blive bedre.
Der skal "andre boller på suppen" såsom kig på landbruget.

Men som om at kommunens miljøfolk her på det sidste nu kun hovedsageligt går efter sommerhusområdet jævnfør div. artikler i MJA.

Vesterlund har jo dog trods alt ligget der i snart 100 år uden nævneværdige miljøproblemer. Og ja: Der er blevet flere helårsbeboelser og vaskemaskiner etc. etc.

Så når kloakeringen engang i 2018 er overstået og problemet med Thorsøs vandkvalitet MÅSKE ? er blevet voldsomt forbedret, vil jeg da selvfølgelig blive glad.
Men jeg tvivler desværre.

mvh

Carsten

Vedr. Thorsøens blågrønalger og kloakering, 01.08.2016

I det netop udsendte generalforsamlingsreferat 2016 nævnes det at projekteringsfasen af kloakering af Vesterlundområdet er påbegyndt og at selve kloakeringen udføres i 2017-2018.

I forbindelse hermed, udtrykker Bestyrelsen håb om, at kloakeringen på sigt vil bidrage til at mindske problemerne med blågrønalger i Thorsø.

I en artikel (Midtjyllands Avis 3. juni 2016) skrives der, at: ”Sommerhusområdet Vesterlund er identificeret som en væsentlig kilde til næringsstoffer, da sommerhusområdet nedsiver utilstrækkeligt renset spildevand, som kan ende i søen”.

Da grønalgeproblematikken var oppe og vende i 2015 var der ingen påviselighed af det forhold at sommerhusområdet skulle være synderen. Formanden gik via dagspressen endog kraftigt i mod beskyldningerne. Ej heller har de tidligere målinger - om end de ikke er opdaterede - indikeret at Vesterlunds eventuelle udledninger er skyld i algeopblomstringen.

Hvad er egentligt op og ned i denne sag? Er det i skrivende stund påvist at Vesterlund sommerhusområdet er skyld i eller har andel i den årligt tilbagende algeopblomstring i Thorsøen? Eller ej?

Såfremt der siver utilstrækkeligt renset spildevand fra Vesterlund. Hvorfra og i hvor store mængder?

Silkeborg Kommune kontaktede for år tilbage områdets ejere for at få kortlagt hver enkelt parcels spildevandssystem så der eksisterer præcise aflednings- og belastningsdata for området.

I forbindelse med kloakering pålægges hver enkelt parcelejer betydelige etableringsudgifter. Da kloakeringen begrundes med henvisning til Thorsøens problemer har vi som ejerer krav på at få belyst og dokumenteret sammenhængen. Skulle en bekostelig kloakering af sommerhusområdet ikke have effekt i forhold til søens vandkvalitet vil det være en fejlinvestering af rang.

Ydemere mister man kostbar tid med at finde frem til den rette årsag og sammenhængen af det komplicerede økosystem.

Som bekendt forkommer algeopblomstring naturligt under optimale lys-, temperatur- og næringsforhold om foråret og sommeren i Thorsøen. Kraftige opblomstringer som vi har oplevet de senere år skyldes store tilledninger af kvælstof og fosfor. Primært fra landbrugsarealer. Også spildevand kan have indflydelse på problemet.

Men er Vesterlund vitterligt miljøsvinet?

Lona & Henrik - 216

Carsten Friis Fischer, 17.05.2016

Kære Chalotte

Allerførst vil jeg sige, at vi er da kede af at høre at du ikke er glad for det som er sket på foreningsgrunden ved siden af din grund.

Du er ikke gået glip af noget information vedr. træfældningen på foreningsgrunden eller andre steder i området derude da det ikke har være offentliggjort.
Man kan så diskutere om du som nærmeste nabo til foreningsgrunden burde have haft besked om fældningen af træerne da det jo har gjort en hvis forandring af din grund.
Så det vil vi i bestyrelsen jo så være opmærksom på næste gang der bliver iværksat et større projekt af den ene eller den anden art.
Det er så ikke noget jeg kan love dig da man jo må formode at da vi er en valgt bestyrelse af foreningens medlemmer, forventes der at vi handler som bestyrelse til alle medlemmernes gavn eller tilfredshed.
Muligheden for at vi er valgt fordi ingen andre gider eller bare ikke vil, er absolut også tilstede :-)

Jeg kan så oplyse dig, at de 3 store træer som blev fældet over imod dig ikke havde det så godt. 2 af dem var gået ud i toppen. Og den sidste har vel ikke været for køn at kigge på når de 2 andre forsvandt.

Men jeg kan så trøste dig med, at med den fart som alle buske og træer har ude i vores område vil I snart være mindre åbne til festpladsen end I lige er pt.

Og med sådan en udtyndning som foregik på foreningsgrunden, kan det jo ikke undgåes at der lige i den første tid vil se lidt åbent ud.

Tilsyneladende er folk generelt tilfreds med det som er sket på fællesgrunden. Og luft er der jo trods alt kommet til området der måske var ved at være lidt indeklemt.
Jeg har også lige svaret dig privat med nogle andre spørgsmål som du havde.

mvh

Carsten
Bestyrelsen

Chalotte Stecher. Nr 138, 17.05.2016

Jeg er så skrækkeligt ked af, at de tre store graner på nabogrunden ( fællesgrunden) er blevet fældet uden jeg vidste noget og havde mulighed for at reagere. Er jeg mon gået glip af noget information om det? Min søster får mailbeskeder fra foreningen (Idet hun er bobestyrer på nr 125), men jeg får ingen mails og ville VIRKELIG gerne have kendt de planer om træfældning, som har ændret min grund rigtigt meget. Mvh Chalotte Stecher

Hans Ringgaard - nr. 206, 05.12.2014

"Projekt Aktiv naturpleje i Vesterlund" er et rigtig godt initiativ og fin inspiration til at pleje området til fælles glæde for os alle. Specielt her om efteråret, hvor løvet er væk, kan man se det unikke oprindelige landskab med høje, kløfter og slugter, udsigter m.v., som vil blive meget mere synlig ved at en gang "aktiv naturpleje".

Solveig & Ib - nr. 133, 20.06.2014

Kære Elsebeth & Hans

I år slipper i ikke for os. Vi er klar lørdag 26/7.

mvh Solveig & Ib

Hans Ringgaard - nr. 206, 14.06.2014

Thorsø atter ren, jf. link til mja.dk

http://mja.dk/artikel/thorser-atter-ren

En rigtig god nyhed fra Midtjyllands avis i dag.

mvh

Hans

Elsebeth & Hans Ringgaard - nr. 206, 08.06.2014

Kære Vesterlundere

På "utallige opfordringer" laver vi også en fælles vandretur i år.
Sidste år var vi nogle, som gik "søen rundt". I år vil vi udforske Vesterskoven og bestige et par "høje og bænke".
Så sæt et STORT kryds i kalenderen LØRDAG DEN 26. JULI 2014- klokken 13.30 - ca. 16.30.

Venlige Pinsehilsener

Elsebeth & Hans

Nr. 206.

Carsten Friis Fischer, 09.03.2014

EFTERLYSNING !

Hvis nogle af Grundejerforeningens medlemmer skulle ligge inde med oplysninger om personen som i 1950`erne og 1960`erne huserede i vores sommerhusområde og gik under navnene "Den langhårede" eller "Skovmanden" og velsagtens var en eneboer som holdte til i bl.a. vores område og skovene her omkring, vil jeg meget gerne modtage oplysninger fra jer på carsten.fischer@webspeed.dk

mvh

Carsten Fischer

Carsten Friis Fischer, 22.02.2014

Hej allesammen

Det går fremad med indhentninger af fotos af tidligere bestyrelsesmedlemmer.

Idag mangler vi kun følgende:

1.
Peter Christian Ingwersen
1868-1938
Han var foreningens 1. formand.
Dør i 1938 i Svejbæk, Silkeborg.
Efterkommere skal muligvis findes i USA.

2.
Carl Thyco Madsen
1879- efter 1958
Var ansat ved DSB Centralværkstederne i Århus.

3.
Mich. Rasmussen
1866- ca. 1962
Var ligeledes ansat ved DSB Centralværkstederne i Århus.

4.
Georg Victor Carl Thomas
1878-1959
Overretssagfører i København

5.
Martin Jensen Gasberg
1866-1939
Sagfører i Rudkøbing og København.

6.
Harald Emil Olsen
1884- efter 1946
Bankbestyrer i København.

7.
Poul Carl Aage Madsen
1883-1923
Overretssagfører på Frederiksberg, København.
Denne person er jo ham som købte området til udstykning.

Så hvis nogle af medlemmerne eller for den sags skyld personer som tilfældigvis kigger på disse sider, skulle ligge inde med oplysninger på disse personer, vil jeg meget gerne modtage en mail fra jer.

mvh

Carsten Fischer
Vesterlund Grundejerforening
carsten.fischer@webspeed.dk

Bente Hjorth Madsen, 17.11.2013 (17:34:08)

Hej! Bog-bytte-biksen har fået en donation på mindst 50 nye bøger fra samme ejer. Det betyder,at der er en hel hylde til højre med indbundne bøger i samme format, en del krimiforfattere. Jeg har afleveret et par poser af de "gamle" bøger i genbrugsbutik for nu er der stor udskiftning. Kig ind og behold gerne - der kommer flere ind end ud.
Hilsen Bibliotekaren
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk